ΛΟΒΕΡΔΟΣ: ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ


Την δήλωση έκανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο της Βέροιας. Όπως ανέφερε “έχω προσκομίσει επικαιροποίηση της μελέτης σχετικά με την κτιριακή του επέκταση του. Στόχος μας
είναι σε 1,5 μήνα να έχει επικαιροποιηθεί ώστε να δημοπρατηθεί το έργο. Σε ότι αφορά την δήθεν συγχώνευση του νοσοκομείου Νάουσας στο νοσοκομείο Βέροιας, μια φήμη που διακινείτε εδώ και κάποιες εβδομάδες κατά τρόπο τελείως ψευδή, αλλά πανομοιότυπο με
τις αντίστοιχες διαρροές σε όλους τους νομούς της χώρας, σπεύδω να διευκρινίσω : A) Καμία τέτοια απόφαση δεν υπάρχει. Β) Ο διάλογος θα αρχίσει την 1η Απριλίου και θα διαρκέσει 3 μήνες. Γ) Το νοσοκομείο Νάουσας δεν θα καταργηθεί. Η συζήτηση για τις συγχωνεύσεις συμπεριλαμβάνει και την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ. Ίδη με τον κ. Βενιζέλο Mέχουμε συμφωνήσει και έχουμε επεξεργαστεί σε τεχνικό επίπεδο τη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στη κίνηση του ΕΚΑΒ καθώς και με την κ. Μπιρμπίλη έχουμε συμφωνήσει τα οχήματα του ΕΚΑΒ να κινούνται με πετρέλαιο.

Πρόσθεσε ακόμη πως απέστειλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, “επιστολές στις οποίες μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνω και τις ρυθμίσεις που προκύπτουν από τον κοινωνικό διάλογο για την απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος. Αισιοδοξώ ότι θα καταλήξουμε σε πολύ θετικά συμπεράσματα εντός της επόμενης εβδομάδα, τόσο από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Τέλος έκανε αναφορά για την ενίσχυση του θεσμού της υιοθεσίας, αναφέροντας πως μετά την επίσκεψη του στο προνοιακό ίδρυμα Νταού Πεντέλης “είχα δηλώσει πως σε συνεργασία με τον κύριο Καστανίδη θα εκσυγχρονίσουμε το θεσμό της υιοθεσίας. Πράγματι με τον Υπουργό Δικαιοσύνης έχουμε συνεργαστεί σε ένα πρώτο επίπεδο και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να άρουμε τη γραφειοκρατία στη διοίκηση και στην δικαιοσύνη, ώστε να διευκολύνουμε και να επιταχύνουμε τη συνάντηση των απροστάτευτων παιδιών και των ανθρώπων που επιθυμούν να τα υιοθετήσουν.”


    Στην κορυφή