ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ


Ξεκίνησαν χθες οι εμβολιασμοί στο Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Δήμου Ηλιούπολης. 92 βρέφη και παιδιά εμβολιάστηκαν από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε εμβόλια που όφειλαν για την ηλικία τους να έχουν κάνει, αδυνατούσαν όμως λόγω της έλλειψης κοινωνικής ασφάλισης των γονέων του.

Σε 18 από τα 92 παιδιά (19,6%) ανοίχτηκαν καινούρια βιβλιάρια Υγείας του Παιδιού διότι επρόκειτο για παιδιά χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση, προερχόμενα από χώρες της Ασίας και της Αφρικής που κατοικούν στην Ελλάδα, αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί ποτέ. Στα παιδιά αυτά 1 έως 12 χρόνων που ξεκίνησαν σήμερα το βασικό τους εμβολιασμό, ορίστηκε εμβολιαστικό πρόγραμμα αναπροσαρμογής (catch up) όλων των δόσεων σύμφωνα με την ηλικία τους.

«Είμαστε κοντά στην ελληνική οικογένεια αλλά και σε όποια άλλη οικογένεια ζει στη χώρα μας και έχει ανάγκη τη βοήθειά μας Προχωρούμε σε όλους τους εμβολιαστικούς σταθμούς μας στα παραρτήματα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, χαρτογραφώντας τον παιδικό πληθυσμό σε μια εκστρατεία πρωτογενούς πρόληψης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Πιστεύουμε ότι το πιο σημαντικό μας έργο σε αυτή την εκστρατεία είναι η επαγρύπνηση τις ιατρικής παρακολούθησης με στόχο την πλήρη εμβολιαστική κάλυψη του κάθε παιδιού που ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα, όσο φτωχό και παραμελημένο και αν είναι.» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης

Ο Γεν. Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας τόνισε: «βρισκόμαστε στην αρχή μιας μαραθώνιας εμβολιαστικής εκστρατείας με ορόσημο το παιδί. Αυτό σηματοδοτεί την ελπίδα μας και αναγεννά το μέλλον μας. Είναι επιτακτική ανάγκη και συνάμα χρέος κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη και χριστιανού να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Η ανακούφιση δεν είναι μόνο των ανασφάλιστων γονέων για την φροντίδα που προσφέρουμε στα μικρά μέλη των οικογενειών τους τα παιδιά μας αλλά και δική μας αφού έχουμε καταφέρει να απλώσουμε το χέρι όταν οι συνθήκες το απαιτούν και η ανταπόκριση θεωρείται κοινωνική πολυτέλεια».



Επόμενοι σταθμοί είναι στο Δήμο Ηρακλείου την Τρίτη 6/11 στη 1:00, στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου την ίδια μέρα στις 5:00 και την Τετάρτη 7/11 στις 11:00 στο Δημαρχείο Ιλίου.


    Στην κορυφή