ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΩΝΑΣΕΙΟΥ-ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ


Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Δράσεων του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, με τη συνεργασία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί δίνουν έμφαση στην προληπτική ιατρική και είναι:



1. Δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων

Ξεκίνησε ήδη από σήμερα, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012, η δωρεάν πρόβλεψη κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων (μέτρηση Heart Score). Η δράση αυτή θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 και πραγματοποιείται από τις 09:00 έως τις 14:00 στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος). Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα για απολύτως δωρεάν λήψη δημογραφικών στοιχείων, μέτρηση της αρτηριακής πίεσης & της χοληστερόλης καθώς και καταγραφή των καπνιστικών συνηθειών και θα λαμβάνουν ενημερωτικά φυλλάδια για την υπέρταση, την χοληστερόλη καθώς και οδηγίες διατροφής.



2. Μουσικό Δρώμενο με θέμα τη θεραπευτική αξία της τέχνης

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00, στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος). Ο κ. Θανάσης Δρίτσας, καταξιωμένος καρδιολόγος του Ωνασείου, έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.



3. Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης

Τα σεμινάρια βασικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης απευθύνονται σε επαγγελματίες υγείας, εργαζόμενους στο Δήμο, προπονητές και αθλητές που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Ωνάσειο και η συμμετοχή σ’ αυτά είναι δωρεάν.


    Στην κορυφή