ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΙΣΑ


"Απέναντι στην απειλή της παραγραφής των ληξιπρόθεσμων χρεών προς τους γιατρούς της Αθήνας και απέναντι στη σιωπή των αρμόδιων υπουργών, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει ξεκάθαρα ότι δε θα αφήσει ανυπεράσπιστο κανένα γιατρό μέλος του." όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος και προσθέτει:



"Θα διεκδικήσουμε το αυτονόητο και το αυτοδίκαιο μέχρι τέλους με κάθε νόμιμο τρόπο.

Όλοι οι γιατροί μας έχουν δικαίωμα να πληρώνονται ισότιμα, όποια εργασιακή σχέση και αν έχουν. Γιατροί δύο ταχυτήτων δεν υπάρχουν στον ΙΣΑ.

Όλοι οι εργαζόμενοι πολίτες έχουν ισότιμα το δικαίωμα να πληρωθούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρουν. Δεν υπάρχει καμία ευνομούμενη πολιτεία σε όλη την Ευρώπη, στην οποία σε εθνικό Οργανισμό πληρώνονται κάποιοι εργαζόμενοι σε βάρος άλλων. Όταν λοιπόν, κάποιοι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ και των Μονάδων του πληρώνονται στις 14 και στις 29 κάθε μήνα, είναι αδιανόητο κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι να εργάζονται 3 χρόνια απλήρωτοι. Και το πιο σημαντικό, αυτοί που μένουν απλήρωτοι, είναι ο πιο σημαντικός κορμός του ΕΟΠΥΥ: οι λειτουργοί Υγείας.



Γι αυτό, εδώ και τώρα ζητούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των γιατρών μας, όπως υποσχέθηκαν προ μηνός οι αρμόδιοι που τώρα σιωπούν. Αν ο ΕΟΠΥΥ έχει χρήματα, απαιτούμε να μοιραστούν ισότιμα, με σεβασμό προς τον κάθε γιατρό που παρείχε τις υπηρεσίες του στον Οργανισμό και παλαιότερα στα επιμέρους ταμεία που τον σύστησαν. Αν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει χρήματα, τότε να μην πληρωθεί κανείς. Δεν πάει άλλο αυτή η αδικία.



Πρέπει δε να σημειωθεί, ότι την αγωνία των γιατρών για την επικείμενη παραγραφή των ληξιπρόθεσμων χρεών, συμμερίζεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πολλούς μήνες τώρα.

Ήδη, από τον Ιούνιο του 2012 κρούσαμε τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο που διατρέχουν να παραγραφούν οφειλές των ταμείων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και του ίδιου του Οργανισμού, ένα χρόνο μετά την σύστασή του.

Δώσαμε οδηγίες και κατευθυντήριες χραμμές στα μέλη μας και δρομολογήσαμε τις απαραίτητες νομικές ενέργειες. Αποτέλεσμα: σε 8 μήνες χιλιάδες γιατροί μέλη μας έχουν ήδη εξάμηνη αναστολή της επικείμενης παραγραφής. Παράλληλα, δώσαμε τη δυνατότητα σε όλους τους γιατρούς μας να καταθέσουν δωρεάν μέσα τη νομική μας υπηρεσία αγωγές και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες κατοχύρωσης των οφειλών τους.


13ος μήνας λειτουργίας ενός Οργανισμού που δεν έχει κάνει καμία σύμβαση σε κανέναν εργαζόμενο γιατρό του, ενός Οργανισμού που 8 μήνες έχει απλήρωτους τους συμβεβλημένους ελευθεροεπαγγελματίες και 2 χρόνια έχει απλήρωτους χιλιάδες κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς από τα πρότερα ταμεία του τα ταμεία του, ενός Οργανισμού που υποχρεώνει τον ασφαλισμένο να πληρώνει 3 και 4 φορές την υγεία του, ενός Οργανισμού που κοστολογεί την ιατρική επίσκεψη του λειτουργού Υγείας όσο το τηλεφωνικό ραντεβού.



Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά αφενός να ορισθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλουμένων μέσα από μία ισότιμη διαδικασία προς όλους τους παρόχους του, αφετέρου να σχεδιαστεί μία κοινή πλατφόρμα αναζήτησης των στοιχείων του ασφαλισμένου μέσα από το σύστημα φορολογικής ενημερότητας του TAXIS και το σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης της ΗΔΙΚΑ ώστε να προσδιορίζεται η συμμετοχή του ασφαλισμένου από 0% έως 25% στο φάρμακο και στις εργαστηριακές εξετάσεις, βάσει εισοδήματος.

Προτεραιότητα αποτελεί η επανασύσταση του ΕΟΠΥΥ μέσα σ' ένα οργανωμένο πλαίσιο χρηματορροής και λειτουργίας και ο επανασχεδιασμός με βάση τις ανάγκες ανά περιφέρεια και πυκνότητα πληθυσμού.



Ένας Εθνικός Σχεδιασμός για την Υγεία χωρίς αποκλίσεις, μέσα από τη συναίνεση και τη συνένωση της πολιτείας, των κοινωνικών εταίρων και των σοφών επιστημόνων του χώρου της Υγείας, αποτελεί πρωταρχική προτεραιότητα για τη χώρα μας το 2013.

Η ισότιμη προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας είναι κοινωνική αναγκαιότητα, είναι συνταγματικό δικαίωμα για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και τη γεωγραφική περιοχή που κατοικούν.

Η ισότιμη διαχείριση, εκ μέρους της πολιτείας, των λειτουργών υγείας όπως όλων των λοιπών εργαζομένων, είναι δημοκρατικό αξίωμα κάθε ευνομούμενης χώρας του 2013.

Γιατί Εθνικός Οργανισμός Παροχης Υγείας με απλήρωτους τους Λειτουργούς Υγείας, δε γίνεται...γιατί Υγεία χωρίς Γιατρούς δε γίνεται."


    Στην κορυφή