ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ


"Η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στα προβλήματα των φαρμακοποιών, είναι κατακριτέα, παράνομη και θυμίζει άλλες εποχές απεργοσπαστικών μηχανισμών και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. " υποστηρίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και προσθέτει:

"Η παραπληροφόρηση μέσω «φιλικών» ΜΜΕ αποτελεί το κύριο όπλο του κ. Βουδούρη και των συνεργατών του.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρης με άνωθεν προφανώς εντολές, προβαίνει στις εξής απαράδεκτες πράξεις :

· Αποκρύπτει ότι η μέχρι σήμερα και για πολλούς μήνες παροχή των φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε κεφάλαια φαρμακοποιών που δόθηκαν στις βιομηχανίες στις οποίες δεν χρωστάμε τίποτα, για να μην στερηθούν οι ασθενείς τα φάρμακα τους

· Αποφεύγει να αναφερθεί στα χρέη των ενταγμένων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ (350 εκ. ευρώ περίπου), προσπαθώντας να πείσει την κοινή γνώμη ότι εξοφλώντας μέρος των τρεχουσών οφειλών Μαΐου – Ιουνίου, η υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς έχει λήξει.

· Καταπατώντας κάθε έννοια ηθικής τάξης και ενεργώντας αντισυμβατικά, προβαίνει σε επιλεκτικές πληρωμές προς απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, ώστε να επιτύχει τον σκοπό του που δεν είναι άλλος από τη μη πληρωμή των φαρμακοποιών.

· Εμφανίζεται στα ΜΜΕ με όποιους «συνδικαλιστές» κρίνει ότι μπορούν να του δώσουν «ανάσες», διαδίδοντας πληροφορίες για δήθεν πληρωμές μας και δημιουργώντας σύγχυση στο κοινό.

Και σε όλα αυτά προστίθεται και η «έκκληση» του αναπληρωτή Υπουργού κ. Σαλμά, περί επιπλέον δίμηνης πίστωσης από τους φαρμακοποιούς προς τους φαρμακοποιούς (!!!!). Ζητά δηλαδή από τους φαρμακοποιούς να βρουν κεφάλαια για να πιστώσουν ένα θνησιγενές μόρφωμα, ξεχνώντας τα τόσα κεφάλαια που έχουν ήδη διαθέσει.


Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;

Ενημερώνουμε τον Ελληνικό λαό ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς, σε ψεύτικες υποθέσεις και σε διασπαστικές εφευρέσεις. Το μόνο που μπορούν να προσφέρουν το Υπουργείο Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, είναι να δηλώσουν στην Τρόικα, ότι με το ποσό που χορηγείται για φαρμακευτική δαπάνη, δεν μπορεί να υπάρξει περίθαλψη για τους Έλληνες ασφαλισμένους.

Σε κάθε περίπτωση είναι συνυπεύθυνοι για την κατεδάφιση της φαρμακευτικής περίθαλψης."




    Στην κορυφή