Έχω κάποιες απορίες σχετικά με το σεξ. Σε ποιον από τους δύο γονείς μου πρέπει να μιλήσω για αυτά που με προβληματίζουν;


Αν έχεις απορίες σχετικά με το σεξ, τη σεξουαλικότητα ή το σώμα σου, μπορείς να μιλήσεις για τα ζητήματα αυτά με το γονέα του ίδιου φύλου, δηλαδή με τη μητέρα σου. Η μητέρα σου έχει και η ίδια βιώσει τα στάδια που βρίσκεσαι τώρα και μπορεί να σε καταλάβει και να σε βοηθήσει. Ακόμη και αν δε γνωρίζει να σου απαντήσει σε κάτι, μπορείτε μαζί να αναζητήσετε απαντήσεις στις απορίες σου, μέσα από αξιόπιστες πηγές, όπως ένα επιστημονικό βιβλίο ή ζητώντας τη γνώμη ενός ειδικού. Αν προβληματίζεσαι μήπως νιώσεις αμηχανία μιλώντας μαζί της για τα ζητήματα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι αυτό το ενδεχόμενο δε θα σας εμποδίσει να κάνετε μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, που θα ενισχύσει τη μεταξύ σας επικοινωνία και σχέση. Σε περίπτωση που μεγαλώνεις σε περιβάλλον όπου η μητέρα απουσιάζει ή δεν υπάρχει, τότε μπορείς να απευθυνθείς για ό,τι σε προβληματίζει γύρω από τη σεξουαλικότητά σου σε μια γυναίκα από το συγγενικό σου περιβάλλον (πχ. θεία) με την οποία αισθάνεσαι ότι μπορείς να επικοινωνήσεις.

Επίσης, είναι καλό να είσαι επιφυλακτική σε πληροφορίες που παίρνεις από πηγές που μπορεί να μην έχουν αξιόπιστη εγκυρότητα, όπως οι φίλοι ή το ίντερνετ. Πράγματι, είναι πιθανό να λάβεις ανακριβείς πληροφορίες που θα σου δημιουργήσουν επιπρόσθετη ανασφάλεια και περισσότερο άγχος και φόβο για το σεξ.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΝΙΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΦΗΒΟ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας



    Στην κορυφή