Ένας άνδρας που πάσχει απο σακχαρώδη διαβήτη θα εμφανίσει στυτικό πρόβλημα;


Σύμφωνα με διεθνής μελέτες, ένας στους δυο διαβητικού άνδρες θα εμφανίσει στυτικό πρόβλημα, οφειλόμενο σε νευροπάθεια ή και αγγειοπάθεια περιφερικού τύπου. Σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της καλής στυτικής λειτουργίας στο διαβητικό ασθενή παίζει ο σωστός γλυκαιμικός έλεγχος.

Η νόσος αυτή δε καταδικάζει «a priori» έναν άνδρα ότι θα εμφανίσει οπωσδήποτε στυτική δυσλειτουργία. Ο συχνός και προγραμματισμένος έλεγχος και ο σωστός τρόπος ζωής του διαβητικού, μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης του στυτικού προβλήματος και αυξάνουν τον χρόνο της ποιοτικής σεξουαλικής ζωής του.

Είναι γνωστό πλέον, ότι ο διαβητικός ασθενής οφείλει να προσαρμόσει τον τρόπο ζωής του σε να δεδομένα προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικότερα, διεκδικώντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή επιβίωση.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να γίνεται επίσκεψη σε ιατρό ουρολόγο εξειδικευμένο σε θέματα σεξουαλικής υγείας, ο οποίος με τις ειδικές εξετάσεις θα μπορέσει να διαπιστώσει το βαθμό του προβλήματος και με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή θα τον βοηθήσει να έχει ποιοτικότερη σεξουαλική ζωή.


Από το βιβλίο 100 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ- ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ… ΚΑΙ 10 ΓΙΑ ΜΑΣ
Υπό την επιστημονική επιμέλεια του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής υγείας


    Στην κορυφή