ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ 17/9


Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από αύριο οι 22.000 γιατροί που υπηρετούν σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας. Η απόφαση ελήφθη στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ "εξαιτίας της κωλυσιεργίας του υπουργείου Υγείας να αποπληρώσει δεδουλευμένες εφημερίες πολλών μηνών, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες στις Διοικήσεις πολλών Νοσοκομείων να σφαγιάζουν τα προγράμματα εφημέρευσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα Επείγοντα των Νοσοκομείων.

Η περικοπή κατά 18% στο Ιατρικό Μισθολόγιο, το οποίο έχει ήδη υποστεί μειώσεις της τάξης του 40%, πυροδότησε τεράστιες αντιδράσεις στο ιατρικό σώμα.

Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται όλα τα επείγοντα περιστατικά ενώ τα ραντεβού θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία της 26ης Σεπτεμβρίου, ενώ προγραμματίζουν από κοινού με τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία γενικές συνελεύσεις και συλλαλητήρια" καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας.


    Στην κορυφή