ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»


Το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» επισκέφθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ξανθός Ανδρέας, βουλευτής Ρεθύμνου και επικεφαλής του τομέα Υγείας, Ζερδελής Γιάννης, βουλευτής Λέσβου και Μιχαλάκης Νίκος, βουλευτής Καρδίτσας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Επιστημονικού Συμβουλίου και της 5μελούς της ΕΙΝΑΠ για τα προβλήματα του Νοσοκομείου και παράλληλα συναντήθηκαν με τη Διοίκηση του Ιδρύματος.

Διαπίστωσαν και στο «Αγία Όλγα», ένα νοσοκομείο που καλύπτει τις ανάγκες μιας εκτεταμένης περιοχής με πληθυσμό πάνω από 500.000 κατοίκους, τις μεγάλες ελλείψεις πόρων, προσωπικού, φαρμάκων και υλικών που αυτή την περίοδο δοκιμάζουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας , δημιουργώντας συνθήκες επικείμενης κατάρρευσης του ΕΣΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εκτιμά ότι με τη συνεχιζόμενη πολιτική του Μνημονίου και τα νέα μέτρα σκληρής λιτότητας , κατεδάφισης του Κοινωνικού Κράτους και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, η χώρα οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στη χρεωκοπία .

Το κοινωνικό κραχ είναι «προ των πυλών» και ο τομέας της Δημόσιας Περίθαλψης θα υποστεί δραματική επιδείνωση , με προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις στο υγειονομικό επίπεδο και στην επιβίωση του λαού μας.

Σε μια περίοδο αυξημένων υγειονομικών αναγκών και έκρηξης της ζήτησης δημόσιων υπηρεσιών υγείας, τα κυβερνητικά σχέδια συγχωνεύσεων μονάδων του ΕΣΥ οδηγούν σε «ακρωτηριασμό» και οριστική διάλυση ένα ετοιμόρροπο Σύστημα Υγείας που παραμένει ακόμα όρθιο χάρις στο φιλότιμο και την υπεράνθρωπη προσπάθεια ανθρώπων εξουθενωμένων εργασιακά και εξαθλιωμένων μισθολογικά.

Η πολιτική των συγχωνεύσεων-καταργήσεων κλινικών, τμημάτων και ολόκληρων νοσοκομείων χωρίς να υπάρχει Χάρτης Υγείας με καταγεγραμμένες τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες των πολιτών σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, χωρίς σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα , χωρίς στήριξη των νοσοκομείων , συνιστά μια εγκληματικά «ανθυγιεινή» πολιτική που θα δώσει τη χαριστική βολή στην κοινωνία που ήδη δοκιμάζεται σκληρά από την ανεργία , τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις στην τρόικα και έχει αποφασίσει να «θυσιάσει» το ΕΣΥ για να την «εξευμενίσει». Τώρα και οι πλέον δύσπιστοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τι σημαίνει «πάσει θυσία» τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τα συνδικάτα, οι κοινωνικοί φορείς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Αριστερά δεν θα επιτρέψουν την καταστροφή της Δημόσιας Υγείας και την κοινωνική βαρβαρότητα.

Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι κοινωνικό κίνημα υπεράσπισης του καθολικού δικαιώματος σε δημόσια και δωρεάν περίθαλψη ποιότητας . Ταυτόχρονα απαιτούνται πρωτοβουλίες και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης όπως τα κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία. Για να μην μείνει κανένας άνθρωπος μόνος του στην κρίση, να μην βρεθεί ασθενής χωρίς την ιατρική φροντίδα, τα φάρμακα και τη νοσοκομειακή περίθαλψη που έχει ανάγκη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑΣ

    Στην κορυφή