ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑμεΑ


Επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αν. Λοβέρδο απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, με αφορμή τις επιστολές της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών προς τον Υπουργό, σχετικά με τη σύναψη Σύμβασης έτους 2011 για τη μεταφορά των ΑμεΑ, με τις οποίες διαμηνύουν ότι εφόσον δεν έχει καταρτισθεί η σύμβαση του έτους 2011 για τη μεταφορά των ΑμεΑ εντός του μηνός Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους (σημ: είμαστε ακόμα στις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου), τα άτομα με αναπηρία από 1ης Ιανουαρίου του 2010 θα κόβουν κανονικά εισιτήριο.

Ο ωμός εκβιασμός των ανωτέρω Ομοσπονδιών επαναλαμβάνεται, σε διάστημα μικρότερο των έξι μηνών, προκαλώντας οργή και αγανάκτηση στα άτομα με αναπηρία. Ο εκβιασμός είναι πασιφανής αφού την επιστολή αυτή η ανωτέρω Ομοσπονδία τη στέλνει μόλις τις πρώτες ημέρες του μηνός Δεκεμβρίου. Εν ολίγοις χρησιμοποιούν και πάλι τα άτομα με αναπηρία για να διευθετήσουν τις όποιες εκκρεμότητες τους με το Κράτος ή και αντίστροφα.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι δύο Ομοσπονδίες χωρίς αιδώ και με φανερή έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας θέτουν τα άτομα με αναπηρία σε καθεστώς ομηρίας.

Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει "τις ανωτέρω μεθόδους και καλεί τον Υπουργό να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την οριστική λύση ενός θέματος που δημιουργεί δικαιολογημένα οργή και αγανάκτηση στο σύνολο του αναπηρικού χώρου και σε κάθε σκεπτόμενο έλληνα πολίτη.

Καμία ολιγωρία δεν επιτρέπεται. Σε περίπτωση που επιτραπεί στις Ομοσπονδίες να πραγματοποιήσουν την απειλή τους θα είναι συνυπεύθυνοι όλοι οι αρμόδιοι φορείς για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί".


    Στην κορυφή