ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ


Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση σε συνεργασία με τον Προοδευτικό Επιμορφωτικό Σύλλογο Παραλίας Κύμης «Η ΛΙΑΝΗ ΑΜΜΟΣ» διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου, περισσότερα από 260 άτομα, από την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα γύρω από την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011 στην αίθουσα του καφέ «Θέα» ενώ το πρωί και απόγευμα της Παρασκευής 4/12 και το πρωί του Σαββάτου 5/2 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 250 άτομα.

Το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον κο Ιωάννη Χιώτη, Χειρουργό Ορθοπαιδικό Διδάκτωρ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, την κα Έφη Γρηγορίου, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο και την κα Τατιάνα Δρακοπούλου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κα Παρασκευή Κωστή, Πρόεδρο του Προοδευτικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Παραλία Κύμης, η οποία ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, το πλήθος για την προσέλευσή του και τους χορηγούς (NOYNOY Calciplus, sanofi avantis) για την πολύτιμη βοήθειά τους, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών. Σύντομο χαιρετισμό έκανε επίσης και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Εύβοιας, κύριος Γεώργιος Χαλιώτης.

Οι ομιλητές παρουσίασαν στον κόσμο τις προεκτάσεις που μπορεί να πάρει η οστεοπόρωση ως χρόνια νόσος και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Συγκεκριμένα, ο κος Χιώτη εξήγησε αναλυτικά στο κοινό το τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Ακόμη, μίλησε για τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση και για τους τρόπους θεραπείας.

Η κα Έφη Γρηγορίου αναφέρθηκε στη αξία της ισορροπημένης διατροφής αλλά και στις τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ασβέστιο με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, επεσήμανε την σημασία της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία, η οποία αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη.

Τέλος, η κα Δρακοπούλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου από τον Σύλλογό μας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.


  • Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Οστεοπόρωση

    Στην κορυφή