ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ ΓΛΥΚΟΖΗΣ


Με δωρεάν εξέταση για το κοινό και χορήγηση μετρητών για τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα, το Νοσηλευτικό Ίδρυμα « Ερρίκος Ντυνάν» συμμετέχει την Τετάρτη και Πέμπτη 17 και 18 Νοεμβρίου 2010 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, στην πανελλαδική εκστρατεία για την πρόληψη, ενημέρωση και έγκαιρη διάγνωση της νόσου που εξελίσσεται σε παγκόσμια επιδημία.

Με πρωτοβουλία του Ενδοκρινολογικού και Διαβητικού Τμήματος του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν », από τις 08:30 έως τις 13:00, τις παραπάνω ημέρες, θα παρέχεται από την επιστημονική ομάδα του Τμήματος, δωρεάν, ενημέρωση για το κοινό σχετικά με τη νόσο ενώ θα διενεργείται μέτρηση του σακχάρου σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επιπλέον στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου μας και ώρα 11.00 π.μ., και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις από το επιστημονικό προσωπικό με θέμα « Σακχαρώδης Διαβήτης και Διατροφή» , ανοιχτές στο κοινό.

Παράλληλα σε κάθε περίπτωση που προκύπτει ένδειξη διαβητοπάθειας το Νοσοκομείο θα χορηγεί δωρεάν στον ασθενή συσκευή μέτρησης σακχάρου.

Το Νοσοκομείο θα παράσχει, επίσης, δωρεάν ενημερωτικό υλικό σε κάθε ενδιαφερόμενο και διατροφικές οδηγίες για το σακχαρώδη διαβήτη.

Σημειώνεται ότι στη χώρα μας υπολογίζεται πως οι διαβητικοί προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο ενώ η νόσος που επηρεάζει παιδιά και ενήλικες αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο πρόβλημα με καταστρεπτικές συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων και σημαντική αύξηση του κόστους παροχής υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, σήμερα, 250 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και μέχρι το 2025 ο αριθμός των ασθενών αναμένεται να ξεπεράσει τα 380 εκατομμύρια.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση (από τις 29) στον ευρωπαϊκό πίνακα για το σακχαρώδη διαβήτη και θεωρείται επιτακτική ανάγκη να υπάρξει οργανωμένο πρόγραμμα σε θέματα ενημέρωσης, πρόσβασης και πρόληψης.




    Στην κορυφή