ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Οι διοικήσεις των νοσοκομείων έχουν λάβει, βάσει ενημέρωσης της Γ.Γ. Υγείας, ποσό ύψους 240 εκ. € για την αποπληρωμή των χρεών για τα έτη 2005 -2006.
Μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία πληρωμή στους Προμηθευτές Εμφυτεύσιμου Ορθοπεδικού Υλικού
Αβάσιμες χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. τις διαβεβαιώσεις της Γενικής Γραμματείας Υγείας σχετικά με την εξόφληση των προμηθευτών των δημόσιων νοσοκομείων.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ., μεταξύ άλλων συλλόγων και φορέων, έγινε αποδέκτης επικοινωνίας του Υπουργείου σύμφωνα με την οποία, τα χρέη των ετών 2005-2006, ύψους €240 εκ., έχουν προ πολλού αποσταλεί στις διοικήσεις των νοσοκομείων, αποδίδοντας την υποχρέωση αποπληρωμής των οφειλών προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων στις διοικήσεις τους. Μέχρι σήμερα όμως και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συλλόγου τα χρήματα αυτά δεν έχουν αποδοθεί στους οφειλέτες.

Δεν είναι όμως αυτά τα μόνα χρέη που εκκρεμούν, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο είχε εξαγγείλει ρύθμιση των υπέρογκων ληξιπρόθεσμων χρεών των νοσοκομείων και για τα έτη 2007-2009, οι σχετικές διαδικασίες δεν έχουν ακόμη τεθεί σε εφαρμογή, ενώ τα νοσοκομεία αδυνατούν να αποπληρώσουν και τις τρέχουσες οφειλές της χρήσης του 2010.

Σημειώνεται τέλος ότι ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ο.Υ. έχει ήδη ζητήσει συνάντηση με το νέο υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κο Ανδρέα Λοβέρδο, για την επίλυση των πολλαπλών και μακροχρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες εμφυτεύσιμου ορθοπεδικού υλικού στη συναλλαγή τους με το Δημόσιο, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί.



    Στην κορυφή