Ανιχνεύθηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου σε κουνούπι (culex spp.) στην Κεντρική Μακεδονία


Στις 16/8/2010 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αξιολόγηση και αποτίμηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της συρροής κρουσμάτων λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας του ΥΥΚΑ , κ. Αντώνης Δημόπουλος, η Γ.Γ. ΠΚΜ κ. Μαρία Λιονή, , ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Γιώργος Σαρόγλου, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Άρης Μπουσουλέγκας, ο Αναπληρωτής Διοικητής της 3ης ΥΠΕ, κ. Παναγιώτης Νάνος, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας, κ. Αναστασία Πανταζοπούλου, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας ΠΚΜ, κ. Στέλλα Πράπα, ο Αναπληρωτής Νομίατρου του Θεσσαλονίκης, κ. Κουρτίδης, και η Υπεύθυνη του Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μικροβιολογίας ΑΠΘ, κ. Άννα Παπά, η οποία ενημέρωσε ότι ανιχνεύθηκε ο ιός του Δυτικού Νείλου σε κουνούπι (culex spp.) στην Κεντρική Μακεδονία.

Επειδή το τελευταίο τριήμερο διαπιστώθηκε αισθητή αύξηση των κρουσμάτων, αποφασίστηκε η διεύρυνση των μέτρων που ήδη υλοποιούνται, ως ακολούθως :

1.Εντατικοποίηση, επέκταση και εστίαση των πρόσθετων παρεμβάσεων κωνωποκτονίας (ακμαιοκτονία) με προτεραιότητα στις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί τα κρούσματα σε συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τις εμπλεκόμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καθώς και στις περιοχές με αυξημένη συγκέντρωση κουνουπιών φορέων
2.Περαιτέρω ενημέρωση των κατοίκων για λήψη ατομικών και ομαδικών μέτρων προστασίας, μέσα από συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας των Νομαρχιών, Κέντρων Υγείας των αντίστοιχων περιοχών και λοιπών τοπικών υγειονομικών φορέων. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί και σχετική ημερίδα την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου «Γ. Παπαγεωργίου» την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.



    Στην κορυφή