Αιμορροϊδοπάθεια: Οριστική ανώδυνη θεραπεία με νέα ελάχιστα επεμβατική μέθοδο


Οριστικό τέλος στο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες που αντιμετωπίζουν πάνω από το μισό του πληθυσμού προσφέρει η νέα ελάχιστα τραυματική χειρουργική θεραπεία με χρήση υπερήχων .

Πρόκειται για αναίμακτη, ελάχιστα τραυματική και χωρίς επιπλοκές μέθοδος, που διαρκεί μισή ώρα και την επόμενη ημέρα ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η αιμορροϊδική νόσος ταλαιπωρεί το 50-80% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα με τις αιμορροΐδες τους τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Η νέα ελάχιστα τραυματική χειρουργική θεραπεία για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων με τεχνολογία υπερήχων υπόσχεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς τις δυνητικές επιπλοκές των άλλων παλαιότερων μεθόδων καθώς εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Doppler για την ανίχνευση και απολίνωση των αιμορροϊδικών αγγείων με απόλυτη ασφάλεια και μεγάλη ακρίβεια ( επιφανειακές ραφές < 6.5mm). Η μέθοδος είναι ελάχιστα τραυματική (μηδαμινή αιμορραγία και τραύμα), δεν απαιτεί εκτομή των παθολογικών ιστών, χαρακτηρίζεται από ταχεία ανάρρωση και ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο.

Η διατήρηση του περιπρωκτικού ιστού επιτρέπει τη φυσιολογική μετεγχειρητική λειτουργία του πρωκτού.


ΑΠΑΙΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στις περισσότερες περιπτώσεις η μέθοδος χρησιμοποιείται σε επίπεδο χειρουργείου μιας μέρας, ενώ ο ασθενής μπορεί να πάει στο σπίτι μερικές ώρες αργότερα και να επιστρέψει στις φυσιολογικές δραστηριότητές του μέσα σε 24 ώρες.

Η νέα μέθοδος εφαρμόζεται, στην Ελλάδα με άριστα αποτελέσματα μετά από την έγκρισή της από το FDA . Η διαπρωκτική απολίνωση των αιμορροϊδικών αγγείων και αιμορροϊδοπηξία είναι μέθοδος που απαλλάσσει τον ασθενή από τα προβλήματα των αιμορροΐδων χωρίς εκτομές και χωρίς τις επιπλοκές των κλασσικών μεθόδων, ενώ παράλληλα εξαλείφει το μεγάλο πρόβλημα της πρόπτωσης των αιμορροϊδικών όζων. Η ελάχιστη κάκωση της περιοχής, η αναίμακτη διαδικασία και ο μικρός μετεγχειρητικός πόνος, όπως εξάλλου έχει δειχθεί και σε μελέτες παγκοσμίως, καθιστούν τη μέθοδο αποτελεσματική και ασφαλή στην αντιμετώπιση της αιμορροϊδοπάθειας.».

Αναστάσιος Ξιάρχος
Γενικός Χειρουργός
Γραμματέας Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής
www.axiarchos.gr



    Στην κορυφή