ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Μετά τις εσωκομματικές αντιδράσεις που δέχθηκε ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος στη πρότασή του για ανάθεση των προμηθειών των νοσοκομείων σε ιδιώτες, ανακοίνωσε την Τρίτη στους προμηθευτές ότι, εάν επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης 250 εκ. ευρώ από την περιστολή δαπανών και την έγκαιρη εξόφληση των προμηθευτών το 2011, οι προμήθειες δεν θα ανατεθούν σε ιδιωτικές εταιρείες. Άφησε έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής ιδιωτών.

Επιπλέον, στη συνάντηση του Υπουργού με τους προμηθευτές συζητήθηκε το θέμα της υποχρεωτικής έκπτωσης 10-20% για μέρος των οφειλών, για την οποία ο Υπουργός ήταν ανένδοτος, παρά τις αντιδράσεις των προμηθευτών. Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν μπορούν να τους δοθούν άλλα χρήματα και πως, εάν εμμείνουν στις θέσεις τους, η λύση θα δοθεί στα δικαστήρια.

Επανέλαβε δε ότι οι προμηθευτές θα εισπράξουν το ποσό των 1,15 δισ. ευρώ που τους οφείλεται για το πρώτο 9μηνο του 2010, μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ τα υπόλοιπα 300 εκ. ευρώ, είναι η έκπτωση που υπολογίζει το υπουργείο, χωρίς να έχει τη συναίνεση των προμηθευτών.
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι από το νέο έτος η εξόφληση των προμηθειών θα γίνεται σε πραγματικό χρόνο.


    Στην κορυφή