ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΓΙΑ ΤΗN ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


"Η συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11πμ μπροστά στο υπουργείο Υγείας, η πορεία στη Βουλή και το συλλαλητήριο που θα επακολουθήσει σηματοδοτούν ριζικά νέες εξελίξεις στο χώρο της υγείας. Το νέο βρίσκεται στη συγκρότηση ενός παν-ιατρικού μετώπου, το οποίο κινούμενο βάσει των αποφάσεων που έλαβε η μαζικότατη συνέλευση της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, θα επιδιώξει την μαχητική προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου μας, αλλά και της δημόσιας υγείας, η οποία δέχεται λυσσώδεις επιθέσεις από την πλευρά της κυβέρνησης.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία και εφόσον βρίσκονται ή έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στην Αθήνα να συμμετάσχουν στην πορεία και το συλλαλητήριο.

Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου η πορεία θα επιστρέψει στο υπουργείο Υγείας, όπου θα γίνει συνέλευση και θα ληφθούν αποφάσεις για την εξέλιξη των διεκδικήσεων καθώς και για τη διάρκεια της κατάληψης του αμφιθεάτρου του υπουργείου.

Ως γνωστόν το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) στις 13 Ιανουαρίου είχε αποφασίσει να κηρύξει την 10η Φεβρουαρίου (αύριο) ως ημέρα απεργίας. Δεδομένου ότι όλοι οι ιατρικοί κλάδοι συνεχίζουν και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου να βρίσκονται σε κινητοποίηση μέχρι τα τέλη της εβδομάδας η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έκρινε σκόπιμο να εμμείνει στην απόφαση για απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και την αυριανή μέρα.

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία προκειμένου να προβεί σε συνολική εκτίμηση της κατάστασης." καταλήγει η ανακοίνωση.



    Στην κορυφή