ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟ "Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ"


Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποίησε σήμερα αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώστα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του περιηγήθηκε στους χώρους των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων, καθώς επίσης και στα λογιστήρια, ενώ στη συνέχεια είχε ολιγόλεπτες συναντήσεις με τους διοικητές και υποδιοικητές, παρουσία εκπροσώπων των επιστημονικών συμβουλίων και της ομοσπονδίας των εργαζομένων.

Ο Υπουργός μετά την επίσκεψή του στα δύο νοσοκομεία έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Εγώ είμαι Υπουργός Υγείας, έρχομαι εδώ για να δίνω λύσεις και όχι για να λέω εντυπώσεις. Επισκέφτηκα τα δύο νοσοκομεία, ξέρω τους διοικητές και με ξέρουν και αύριο θα συναντηθούμε στην Αθήνα, για να δούμε, πως προχωρούν οι στόχοι που έχουμε θέσει. Έκανα καλά που ήρθα και επισκέφτηκα τα νοσοκομεία χωρίς θορύβους. Μίλησα με γιατρούς, διοίκηση, συνδικαλιστές και με κόσμο. Έχω συνολική εικόνα για την χώρα και τα Ιωάννινα, και μπορώ να δω, πως εξιδανικεύεται παντού, στην Αθήνα, στην Αχαϊα και ξέρω τι πρέπει να κάνω. Ποτέ δεν βγαίνεις χαρούμενος από τα νοσοκομεία, ό,τι και να κάνουν οι υπάλληλοι και οι γιατροί, αφού συναντάς την αρρώστια. Διαπιστώνω, ότι γίνεται προσπάθεια στα δύο νοσοκομεία και οι πληροφορίες που είχα από την Αθήνα, αλλού διασταυρώνονται και αλλού όχι. Θα δουλέψουμε από αύριο και θα έρθω πάλι στις 20 Φεβρουαρίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις και θα συνοδεύσω Πρόεδρο Δημοκρατίας. Θα έρθω νωρίτερα για να είμαι στα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων. Θα είναι σεμνή η επίσκεψη, για να δούμε τι πρόοδο έχουμε στους στόχους μας.


Έχουμε διορίσει 1.180 νοσηλευτές στις 6 τελευταίες εβδομάδες και αυτές είχαν να κάνουν με προσλήψεις του 2009 και του 2010. Ξέρετε ότι υπάρχει το 1 προς 5 και εξαιρούταν το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά από το 20 11 σταματά να εξαιρείται. Υπάρχουν στο Α.Σ.Ε.Π. 1.339 άτομα και παρακάλεσα τον πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π., κ. Βέη να τελειώσει αυτή η διαδικασία σύντομα. Μου ανακοίνωσε σήμερα, ότι αύριο το πρωί ή το αργότερο τη Δευτέρα θα έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο οι νέες 1.339 προσλήψεις. Είπα στις δύο διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, να δουν στο διαδίκτυο πόσες προσλήψεις αφορούν τα νοσοκομεία τους και αν τους αφορούν, για να γίνουν μέσα στο Δεκέμβριο και όχι τον Γενάρη. Τα νοσοκομεία μας πάσχουν από έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Για να τα βγάλουν πέρα οι νοσηλευτές, πρέπει να μειώσουν την ανθρωπιά τους. Αν καθυστερήσουν σε έναν ασθενή, δεν θα προσφέρουν υπηρεσία στον επόμενο. Χρειαζόμαστε προσωπικό. Αυτά τα 1.139 άτομα το Α.Σ.Ε.Π. τα επέλεξε. Είναι θέμα Υπουργείου και νοσοκομείων να τα τοποθετήσουμε μέχρι τέλος του μήνα στα νοσοκομεία και να τα ορκίσουμε, για να γίνουν οι διαδικασίες τάχιστα μέσα στον μήνα».


Σχετικά με τη έναρξη λειτουργίας των ολοήμερων νοσοκομείων:
«Πήρα το αποτέλεσμα ολοήμερης λειτουργίας. Για πρώτη μέρα είναι καλό, ενθαρρυντικό. Εκατοντάδες άνθρωποι ήρθαν και νομίζω, ότι βοηθά το ολοήμερο. Μου έδωσαν, εδώ, απόλυτη ενημέρωση, το χαρτί της κίνησης. Είχα την ευκαιρία στο λογιστήριο να δω ότι έχει προχωρήσει η μηχανοργάνωση και έχει προχωρήσει και η χρησιμοποίηση του διπλογραφικού λογιστικού. Αυτοί είναι οι στόχοι για το Μάρτιο να εκπληρωθούν οι στόχοι. Το Χατζηκώστα έχει πρόβλημα με την εταιρία. Θα το λύσουμε το πρόβλημα με τον κ. Κουτρουμάνη τον Ιανουάριο. Το Πανεπιστημιακό έχει προχωρήσει πολύ.
Ενημερώθηκα για το κέντρο φυσικής αποκατάστασης, το οποίο θα έχει εξαίρεση από το 1 προς 5, διότι είναι μοναδικό για όλη την χώρα. Ενημερώθηκα για το Κέντρο Απεξάρτησης και λέμε ότι τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο να είμαστε μέσα.»



    Στην κορυφή