AIDS: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Στο πλαίσιο της Καμπάνιας Ενημέρωσης «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ!?», η Μ.Κ.Ο. παρουσίασε σήμερα τη λειτουργία του Πιλοτικού Προγράμματος «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον H.I.V.», καθώς και τη λειτουργία της «Τηλεφωνικής Γραμμής Ενημέρωσης και Πρόληψης για τον ιό.

Απώτερος στόχος της PRAKSIS είναι να καθιερωθεί και στην Ελλάδα η ημέρα εξέτασης (testing day). Με στόχο πάντα τις ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού σε ζητήματα υγείας που μας αφορούν όλους, αλλά και της ανάγκης που προκύπτει, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος της PRAKSIS, Τζανέτος Αντύπας: «Παρατηρείται μία αυξητική τάση στα νέα κρούσματα οροθετικών και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των νέων κρουσμάτων δύναται να οφείλεται στους late presenters, δηλαδή τα άτομα που είναι οροθετικοί, δεν εξετάζονται, δεν το γνωρίζουν ή και αρνούνται να το δεχτούν και κατά συνέπεια μεταδίδουν... ».

Εθελοντές και στελέχη της PRAKSIS, ενημερώνουν για τον H.I.V., καθώς και παρέχουν τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να κάνουν το γρήγορο τεστ, δωρεάν και ανώνυμα, τόσο στις εξορμήσεις της Κινητής Μονάδας όσο και στα Πολυϊατρεία της PRAKSIS, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με αποκλειστική χρηματοδότηση της εταιρείας GILEAD, με την αιγίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.) και του Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΚΟ PRAKSIS

Η PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσφέρει εδώ και 14 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες www.praksis.gr 210 520 5202/ 800 11 11 600
Πολυϊατρείο Αθήνας: Παιωνίου 5 & Αχαρνών, πλ. Βικτωρίας, Αθήνα, Τηλ.:210 8822066
Πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης: Αρκαδιουπόλεως 1 & Αγ. Δημητρίου, Θεσσαλονίκη, Τηλ.:2310 556145



    Στην κορυφή