8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει στην πλατεία Συντάγματος στις 8 Σεπτεμβρίου, εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον ρόλο και τη συμβολή της φυσικοθεραπείας ως επιστήμης της υγείας.

Η φυσικοθεραπεία, όπως είναι γνωστή η θεραπεία με φυσικά μέσα, έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και στις μέρες μας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας παγκοσμίως. Ο φυσικοθεραπευτής προσφέρει υπηρεσίες υγείας με στόχο την ανάπτυξη, διατήρηση και αποκατάσταση της, διά βίου, μέγιστης κινητικής και λειτουργικής ικανότητας, ιδιαίτερα όπου η κίνηση και η λειτουργικότητα απειλούνται από το γήρας, τραυματισμούς, νόσους ή/και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, από τις 9:00 ως τις 15:00 στην πλατεία Συντάγματος οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τι είναι και τι μπορεί να προσφέρει η φυσικοθεραπεία, και πού μπορούν να αναζητήσουν φυσικοθεραπευτή. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα δίνεται στους παρευρισκόμενους η δυνατότητα μέτρησης του σωματικού τους βάρους, του δείκτη μάζας σώματος, της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερίνης και του σακχάρου αίματος, της αναπνευστικής λειτουργίας, καθώς και συμβουλές για την ορθή στάση του σώματος.

Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, στις 12:00, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων θα πραγματοποιηθεί Συνέντευξη Τύπου.




    Στην κορυφή