1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


Σήμερα στις 20:00 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, Λ. Κηφισίας 39 Μαρούσι, στις 2 – 4 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η Τελετή Έναρξης του 1oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου για τον Έλεγχο του Καπνίσματος που διοργανώνει η Συντονιστική Αντικαπνιστική Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, το Πανεπιστήμιο Harvard και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Η Δημόσια Υγεία και η προστασία των εργαζομένων, με την ανεξέλεγκτη χρήση του καπνού, μέχρι σήμερα υποβαθμίζονται, από κοινωνικά αγαθά σε διακυβεύματα άλλου είδους συμφερόντων. Κεντρικός ο ρόλος των παιδιών μας σε αυτή τη διακύβευση, που μέχρι τώρα απαιτεί την εξάρτηση στην νικοτίνη 50.000 νέων Ελλήνων καπνιστών κάθε χρόνο.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να δοθεί έμφαση στην Παιδεία και να θέσουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη μόνιμων και διαχρονικής ισχύος εκπαιδευτικών μηχανισμών, τόσο στο χώρο της Υγείας αλλά κυρίως και στο χώρο της Παιδείας, ώστε να ενημερωθεί ουσιαστικά η ελληνική κοινωνία για την πραγματική διάσταση του προβλήματος που λέγεται «Κάπνισμα» και να αρχίσει να μειώνεται συνειδητά η χρήση του καπνού στην χώρα μας.

Διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι επιστήμονες έχουν ήδη τεθεί στην υπηρεσία της αποστολής αυτής με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωση όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού επαγγελματιών Παιδείας και Υγείας.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της Επιτροπής να αναπτύξει νέα εργαλεία με σαφές εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ώστε να αρθρωθεί ένας οργανωμένος λόγος σε κάθε ηλικία και κάθε μορφωτικό επίπεδο, που θα ανατρέψει ριζικά και αποτελεσματικά την σημερινή κατάσταση.


    Στην κορυφή