«ΘΩΡΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ»


Σε μια εποχή έντονων ανακατατάξεων και ραγδαίων εξελίξεων στον χώρο του φαρμάκου και του ελληνικού φαρμακείου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει και φέτος το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point, στις 16-17 Οκτωβρίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» και τα περίπτερα 5 & 6 της HELEXPO Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Μεγάλος χορηγός του συνεδρίου είναι η MARFIN EGNATIA BANK.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνεται στρογγυλό τραπέζι για το ελληνικό φαρμακείο στην Ελλάδα του ΔΝΤ, όπου τα θέματα, που θα συζητηθούν, θα εστιάζονται στις αλλαγές που επέρχονται στο φαρμακευτικό επάγγελμα, σήμερα που το ΔΝΤ έχει λόγο στο ελληνικό «γίγνεσθαι», στη στάση που πρέπει να υιοθετήσει ο κλάδος, ώστε να ανταποκριθεί σε αυτές τις αλλαγές και, τέλος, στη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουν οι φαρμακοποιοί, για να θωρακίσουν το ελληνικό φαρμακείο.

Ακόμα, θα υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, που θα γίνει από τη γενική γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αθηνά Δρέττα, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των φαρμακοποιών. Επιπλέον, θα αναπτυχθούν ενδιαφέροντα επιστημονικά θέματα, όπως ο ρόλος του φαρμακοποιού-ψυχολόγου, οι εξελίξεις στη βιοτεχνολογία των φαρμάκων, η διαχείριση των OTCs από τον φαρμακοποιό και το διαδίκτυο ως εργαλείο πληροφόρησης των φαρμακοποιών.

Ακόμη, η μεγαλύτερη φαρμακευτική έκθεση της βόρειας Ελλάδας, το PHARMA point γιορτάζει την 10η επέτειό του με μία πανηγυρική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου. Σε αυτή την εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι από τον πολιτικό, επιστημονικό, πανεπιστημιακό και επιχειρηματικό κόσμο και θα τιμηθούν εξέχουσες προσωπικότητες, για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.




    Στην κορυφή